8 september 2023
19:00

Smedjebackens HC

Referat: Hofors HC - Smedjebackens HC

Årets första träningsmatch slutade med seger efter förlängning. Saknades i truppen idag gjorde båda ordinarie målvakterna Viktor Sohlborg och Rostislav Efremov samt Daniil Kulikov. Hofors kom till start med två inlånade HHC bekantingar från Robertsholms IK i form av målvakten Jim Elfsberg och Emil Eriksson. Truppen hade även förstärkts med 4 spelare från klubbens J20 lag i form av back up keeper Tomass Bockarevs, Andy Shimbelis, Kevin Saletti samt Sandijs Moiks. Första perioden präglades av rörligt och snabbt spel där båda lagen får längre anfall på motståndaren. Hofors står för en hel del fina individuella prestationer och man hittar varandra på ett bra sätt men det märks också att det är en träningsmatch där man inte fullt ut ger de sista procenten i närkamperna. Smedjebacken tar ledningen efter 3.21 men Hofors kvitterar nästan omgående efter 5.47 genom en fin individuell prestation av Isak Hultman där han åker upp med pucken längs högerkanten, lurar backen på blålinjen och iskallt avslutar med ett skott som går in mellan benen på målvakten. Första perioden slutar rättvist 1-1 efter en svängig period. Skott på mål 9-10 i Smedjebackens favör.

Andra perioden inleds med att Smedjebacken åter tar ledningen i en tilltrasslad situation med liggande spelare framför Jim som tappar balansen och kan inte hindra skottet från att hitta nätet. Återigen så kvitterar Hofors någon minut senare genom ett fint skott från dålig vinkel av Fabian Lööf, vackert framspelad av Filip Jarl och Linus Hedström. Andra perioden fortsätter i ett högt tempo där spelarna ibland inte kan hantera det höga tempot och det blir en del tilltrasslade situationer. Överlag återigen en underhållande period som är helt jämn spelmässigt där lagen växlar perioder med varandra i att få tryck och skapa chanser. Hofors vinner skotten i andra perioden med 12-11 och matchen är helt jämn

I den tredje perioden sjunker spelkvaliteten överlag och det börjar märkas att det är första träningsmatchen. Spelet blir sämre och målchanserna också färre vilket märks på skotten som slutar 6-6. Hofors gör ett försök att avgöra och etablerar tryck de sista två minuterna i Smedjebackens zon men några mål blir det inte utan matchen slutar 2-2 efter ordinarie tid och förlängning väntar. Skotten slutar 27-27.

I förlängningen drar Smedjebacken på sig en utvisning som är avvaktande och då passar Hofors på att avgöra matchen genom ett fint kombinationsspel mellan Isak Hultman, Isak Hansson-Johansson och målskytten Gustav Nordström. Hofors gör en bra insats och vinner rättvist till slut efter förlängning. De nya spelarna i truppen såg spännande ut och kommer alla att bidra under säsongen som väntar. Båda lånen Jim Elfsberg och Emil Eriksson stod för riktigt fina insatser denna kväll. Emil var kanske lagets främste spelare denna kväll utan att det blev några poäng i protokollet.

Nu väntar Smedjebacken borta och efter det även Avesta BK på bortaplan. Nästa hemmamatch blir fredagen den 22 september hemma mot Kvarnsvedens GoIF. Väl mött då hockeyvänner!